Test

LED manege verlichting. Een veilige omgeving

Als je door een manege loopt zie je vaak verschillende soorten verlichting. De felle TL-lampen zijn in veel maneges favoriet, maar de ouderwetse spaarlampen weten ook nog regelmatig een plekje te bemachtigen in de gemiddelde manege. Ieder manegehouder weet dat een manege goed verlicht moet worden, zowel omwille van de veiligheid tijdens het verzorgen van de paarden als voor tijdens het paardrijden. De verlichting is dan ook niet iets om op te besparen, maar kan hierdoor wel zorgen voor zeer hoge energiekosten. Gelukkig is het mogelijk om deze kosten te verlagen, zonder hiermee de kwaliteit te hoeven verminderen. U kunt namelijk overwegen om eenmalig te investeren in LED manege verlichting. Dit brengt naast lagere kosten nog meer voordelen met zich mee. Hierover leest u meer op deze pagina.

Benieuwd naar de mogelijkheden van LED manege verlichting?

Neem dan vandaag nog contact op!

led manege verlichting

LED verlichting manege: geld besparen op de energierekening

Heeft u nu gloeilampen of halogeenlampen in de manege hangen, dan is de besparing van het vervangen van deze lampen door LED manege verlichting ontzettend groot. Zo zijn LED lampen ongeveer 80 tot 90 procent energiezuiniger dan gloei- en halogeenlampen, wat betekent dat u een flink bedrag op uw energierekening kunt besparen met deze verlichting.

Heeft u nu spaarlampen of TL-lampen in uw manege hangen, dan is de besparing ongeveer 30 tot 50 procent. Dit betekent dat u bijna de helft of zelfs de helft van uw energierekening kunt besparen door eenmalig in LED verlichting te investeren.

Doordat deze verlichting veel branduren maakt, zal dit op langere termijn enorm veel verschil uitmaken. Dat noemen we investeren in uw toekomst, want op deze manier houdt u geld over om te investeren en wellicht te kunnen groeien als bedrijf. Leuk voor uw portemonnee maar uiteraard ook leuk voor de bezoekers van uw manege! Subsidie op LED verlichting in de manege

Veel ondernemers willen wel LED verlichting aanschaffen, maar vinden dit toch een flinke investering. Profiteert u van de subsidie die de Nederlandse overheid op LED verlichting geeft, dan kan dit zorgdragen voor een groot gedeelte van de kosten. De energie-investeringsaftrek betaalt namelijk een deel van uw investeringskosten in LED verlichting, zodat u minder geld uit hoeft te geven aan deze duurzame verlichting voor in uw manege.

Benieuwd naar de mogelijkheden van LED verlichting voor uw manege?

Laat hieronder uw gegevens achter!